HORLOGE ONDERHOUD


Mechanisch

Mechanische horloges hebben in de regel ongeveer elke 5 jaar onderhoud nodig, in die tijd dikt de olie dusdanig in dat deze niet langer meer goed smeert (let op, dit geldt ook als het horloge niet wordt gedragen) met slijtage als gevolg. Het is uiteraard verstandig om dit voor te zijn aangezien slijtage alleen maar extra kosten met zich meebrengt.

Quartz

Kwarts/quartz  uurwerken hebben door de manier van aandrijven veel minder slijtage dan mechanische uurwerken, maar ook hier geldt dat het indikken van olie voor problemen kan zorgen. Dit kan bijvoorbeeld blijken uit de levensduur van de batterij. Door het indikken moet het 'motortje' steeds harder werken om het uurwerk aan te drijven en verbruikt dus ook steeds meer, wat weer eerder voor een lege betterij zorgt of het horloge zelfs helemaal laat stilstaan. In deze gevallen is het ook aan te raden het uurwerk een onderhoudsbeurt te geven.


Weet u niet meer wanneer uw horloge voor het laatst onderhoud heeft gehad, begint het af te wijken of is het gewoon weer aan de beurt?
Neem dan gerust contact met ons op.